Brisači za auto - Jesu li za zamjenu? Vrste i kako odabrati?

Brisači za auto sprijeda i straga - Bosch, Valeo, Champion, Hella, Denso, SWF - online trgovina - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo i drugi. Ne čekajte da bude prekasno za zamjenu brisača.

Koji su najbolji brisači za auto za prednje i stražnje staklo koje možete kupiti?

Brisači za auto sprijeda i straga.

Brisači često budu zanemareni pri održavanju automobila, ali su zaista važni kada je u pitanju sigurnost. Stari brisači mogu utjecati na vidljivost u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Ne želite čekati da vas zatekne oluja da biste shvatili da ih trebate zamijeniti. Srećom, sada je lako i praktično pristupiti online trgovini auto dijelova i kupiti kvalitetne brisače za auto. Zahvaljujući internetu, možete pregledavati, kupovati i uspoređivati različite modele brisača i njihove cijene. Najbolji dio je što većina online trgovaca pruža vodič za instalaciju, omogućujući vam odabir modela brisača koji odgovara vašem automobilu. Pogledajte i naručite brisače / stergatoare parbriz za svaki automobil ili kamion iz naše online trgovine u Rumunjskoj. U ovom članku istražit ćemo top 10 proizvođača prednjih i stražnjih brisača koji će vam pomoći da brže i lakše kupujete.

1. Izbor urednika: BOSCH

Bosch ICON brisači se ističu ravnim dizajnom oštrice, koji pomaže održati fleksibilnost uz izvrsne performanse u svim vremenskim uvjetima. Tvrtka tvrdi da ICON nudi do 40% duži vijek trajanja u usporedbi s drugim najboljim brisačima, zahvaljujući svojim gumiranim oštricama. Pokazuju najveću otpornost na pucanje izložene suncu u usporedbi s drugim glavnim markama. Također imaju izvanredan asimetričan dizajn spojlera za lako i tiho čišćenje vjetrobrana. Bosch ICON je jednostavan za instalaciju zbog dvostrukog zaključavanja. Iako je obično skuplji od drugih brisača dostupnih na tržištu, Bosch ICON se smatra najboljim od strane mnogih korisnika, iako možda ne za svakoga. Ako živite u području s puno kiše ili snijega, znat ćete da imate jedne od najučinkovitijih brisača, a Bosch ICON trebao bi biti na vrhu vašeg popisa. Bosch brisači se također koriste kao originalna oprema (OEM) na raznim njemačkim luksuznim automobilima, poput Audi, BMW-a i Mercedes-Benza, što ukazuje na kvalitetan proizvod.

Različite serije i vrste BOSCH brisača:

Ako oštrica ostavlja tragove ili vozite u nepovoljnim vremenskim uvjetima, sve što vam treba su visokokvalitetni brisači za vjetrobran od Boscha!

2. Najbolji proračun: ANCO® 31-Series

Ako tražite konvencionalne brisače po pristupačnoj cijeni, ANCO 31 Series je idealan izbor, pogotovo ako živite u području s manje česte kiše ili snijega. ANCO 31 Series se ističe ekskluzivnim mješavinom gume nazvanom "DuraKlear", zajedno s prozračenim mostom i visoko učinkovitim polimerom za OE integraciju. ANCO brisači također koriste sustav instalacije nazvan "KwikConnect", što ih čini jednostavnim za zamjenu. Serija 31 dostupna je u širokom rasponu veličina, od 25 cm do 71 cm, pokrivajući praktički sve kompatibilne automobile. Tvrtka također nudi različite vrste brisača, uključujući hibride poput Transform i Contour. Preporučuju se vozačima koji trebaju konvencionalne brisače i voze se područjima s padavinama tijekom cijele godine. Oni neće pružiti iste performanse kao hibridni ili brisači s pločom i možda neće izdržati teške vremenske uvjete jednako dobro kao oni drugih proizvođača. No, oni su najbolja opcija, sve dok se ne suočite s obilnim snijegom ili ledenim uvjetima.

3. Najbolji za zimu: Michelin® Stealth Ultra Hybrid

Michelin je vjerojatno ime koje prepoznajete u automobilskom svijetu kao vodećeg proizvođača guma. No, tvrtka također nudi širok raspon brisača svih vrsta, uključujući pločaste, hibridne, konvencionalne i čak brisače za stražnje staklo. Ako tražite hibridnu oštricu brisača, Michelin Stealth Ultra popularan je izbor, s jedinstvenim patentiranim dizajnom i "Smart-Flex" ekskluzivnom tehnologijom koja se prilagođava zakrivljenosti vjetrobrana za bolje čišćenje i poboljšanu vidljivost. Premium oštrica s poboljšanim pokrivanjem osigurava glatko i tiho djelovanje u svim vremenskim uvjetima, dok segmentirano i čvrsto pokrivanje pruža maksimalnu fleksibilnost i zaštitu protiv snijega i leda. Instalacija je također jednostavna s Michelinovim sustavom "EZ Lok" povezivanja. Važno je napomenuti da su mnogi vlasnici primijetili da priloženi adapteri nisu kompatibilni s njihovim vozilima. Stoga se uvjerite da kupujete prave silikonske brisače za svoj automobil. Prema Michelinu, neovisna ispitivanja pokazuju da nakon 300.000 ciklusa čišćenja, Michelin Stealth Ultra nadmašuje sve konkurente u industriji. Ovi su brisači preporučeni vozačima koji se suočavaju s ledom i snijegom, budući da segmentirano i čvrsto pokrivanje štiti od ceste, leda i nakupljanja snijega.

4. Premium Aero® brisači za sve sezone

Još jedna opcija u kategoriji brisača dolazi od Aero, koji nudi šestomjesečno jamstvo na svoje proizvode. Oni se također prodaju kao izravni OEM brisači, izrađeni s posebno izmiješanom gumom za glatko, bez tragova čišćenje i minimalnu buku. Aero Premium brisači za sve sezone također se ističu fleksibilnim dizajnom, navodno bolje pristaju na vjetrobranu za vrhunski kontakt. Za razliku od nekih brisača na tržištu, Aero brisače možete kupiti kao set, čineći ih ekonomičnim izborom. Međutim, budući da su povoljniji, nemojte očekivati da će se ponašati jednako dobro kao skuplji konkurenti. Pružaju dobre performanse tijekom cijele godine, ali postoje bolje opcije za snijeg i led. Neki bi rekli da su Aero brisači proračunski izbor, s nema iznimnih recenzija za prodaju ili kvalitetu koji ih izdvajaju među konkurentnim proizvođačima. Idealni su za vozače koji žive u područjima s umjerenim padavinama i nisu uvjereni da troše značajnu svotu novca na skuplje brisače. Većina vlasnika zadovoljna je performansama Aero Premium brisača za sve sezone, uzimajući u obzir cijenu i jednostavnost instalacije. Drugi korisnici primjećuju da Aero brisači u određenim vremenskim uvjetima možda neće trajati jednako dugo kao brisači drugih marki. Uvijek razmotrite vremenske uvjete prilikom odabira pravih brisača za svoj automobil.

5. BOSCH® Brisači

Stergatoare BOSCH

Ako smatrate da su Bosch ICON brisači preskupi ili nemaju određenu primjenu za vaš automobil, AeroTwin bi mogao biti bolja opcija za vas. Prodaju se kao set, AeroTwin brisači ističu se svojom dvostrukom gumom koja sadrži sloj grafita za dug vijek trajanja, zaštićeni potpuno aerodinamičnim čeličnim okvirom. Brisači s pločom također imaju asimetrični spojler vjetra, pomažući boljem kontaktu s vjetrobranom. Bosch AeroTwin dolazi s unaprijed postavljenim adapterom specifičnim za vaš automobil, dizajniranim da se savršeno uklapa s originalnom opremom za jednostavnu instalaciju. Budući da se prodaju kao set, možete biti sigurni da kupujete ispravne veličine za oba brisača. Brisači od Boscha AeroTwin predstavljaju opciju srednjeg ranga po konkuretivnoj cijeni, nudeći učinkovito čišćenje vjetrobrana. Preporučuju se vozačima u područjima bez snijega ili leda, budući da AeroTwin ne pruža posebnu zaštitu protiv teških vremenskih uvjeta. Drugim riječima, ako se suočavate samo s sezonskim kišama, AeroTwin brisači su divan proračunski izbor u smislu cijene i performansi.

6. VALEO® Brisači

Stergatoare VALEO

Valeo je globalni lider među dobavljačima brisača za originalnu opremu vodećim proizvođačima automobila. Valeo ponuda brisača obuhvaća 4 serije i pruža potpuni asortiman za prednje i stražnje brisače u svim cjenovnim razredima. Koriste moderne tehnološke rješenja i najkvalitetnije materijale kako bi zadovoljili očekivanja najzahtjevnijih korisnika.

7. CHAMPION® Brisači

Stergatoare CHAMPION

Aerovantage brisači iz Champion® dizajnirani su prema strogim standardima vodećih proizvođača automobila širom svijeta. To znači da pružaju isti dizajn i materijale za svaku proizvodnu seriju. Kako bi to dokazali, svi brisači prolaze testiranje u njihovom istraživačkom i razvojnom centru, kao i na najzahtjevnijim mjestima i situacijama u stvarnom životu.

Zašto se nazivaju Easyvision? S samo 15 brojeva proizvoda za ravne brisače i Multi Clip sustavom koji odgovara 7 različitih OE rukohvata, instalacija je jednostavna i povoljna. A kada vam treba pomoć, jednostavno skenirajte QR kod na pakiranju za detaljne upute. Champion voli vjerovati da vam mogu uštedjeti vrijeme i nevolje kako biste mogli iskoristiti svu svoju energiju za uživanje u svom automobilu. Ispucani ili oštećeni brisači uzrokuju tragove i neujednačene rezultate čišćenja, utječući na vidljivost i sigurnost. Ali buka, podizanje vjetra ili vibracije također mogu utjecati na vašu udobnost i vidljivost. Rješenje? Promijenite svoje brisače i zamijenite ih visokokvalitetnim brisačima od Championa Easyvision.

8. HELLA® Brisači

Stergatoare HELLA

Bolja vidljivost znači sigurniju vožnju! Kao partner vodećih proizvođača vozila, HELLA se obvezuje pružiti inovativne, kvalitetne proizvode kako bi ceste učinili sigurnijima za vozače. HELLA nudi širok raspon visokokvalitetnih brisača s opsežnim pokrivanjem na tržištu za azijske automobile. Iskusite jasnu razliku s Brisačima od HELLE za bolju vidljivost i sigurniju vožnju.

HELLA Premium Brisači
Gumena stijenka s nanotehnologijom i premazom od grafita osigurava glatko i tiho djelovanje s jasnom vidljivošću. Ravnomjerni pritisnuti kontakti osiguravaju čisto brisanje na svakom mjestu. Specifična struktura rukohvata brisača za automobil osigurava optimalnu raspodjelu pritiska na vjetrobranu. Jednostavna instalacija s unaprijed postavljenim brzim adapterom specifičnim za automobil.

9. SWF® Brisači

Stergatoare SWF

Proizvedeni u Njemačkoj prema OE specifikacijama i s 100-postotnom metalnom konstrukcijom, visokokvalitetnom montažom rukohvata i prethodno postavljenim adapterom, novi brisači pružaju optimalno, učinkovito i dugotrajno čišćenje bez obzira na vremenske uvjete.

SWF je vodeći proizvođač koji dizajnira i proizvodi brisače, motore i komponente za automobile, teške kamione i autobuse od 1922. Godine 1998. SWF se pridružio grupi Valeo, postavši glavni dobavljač u industriji čišćenja vjetrobrana.

10. DENSO® Brisači

Stergatoare DENSO

Denso Hibridni
Kombinirane prednosti poboljšanog inženjeringa, izvrsnih materijala i futurističkog dizajna čine DENSO hibridne brisače nekim od najtraženijih. Nije čudo što su izbor originalne opreme za neke od najpoznatijih marki automobila na svijetu.

Denso Pločasti
Triumf inženjerskog dizajna, DENSO pločasti brisači čvrsto sjede i ravnomjerno na svakom vjetrobranu čiste kišu i otpad čak i u najgorim vremenskim uvjetima. Sa stiliziranim izgledom i dugim vijekom trajanja, pružaju izvrsnu vidljivost za svakog vozača.

Denso Konvencionalni
DENSO konvencionalni brisači nude izbor četiri poboljšana profila koji odgovaraju različitim vjetrobranima i stilovima automobila. Postoje i četiri različite varijante sustava instalacije i tri opcije adaptera.

Denso Stražnji
Poboljšani stražnji brisači od DENSO dodaju dodatnu praktičnost za instalaciju i jasniji pogled na stražnje ogledalo za vozače.

11. TRICO® Brisači

Stergatoare TRICO

TRICO Maxx® – Premium Performanse
Najnapredniji TRICO Maxx postavlja novi standard u tehnologiji brisača, posebno dizajniran za trostruko duži vijek trajanja za neusporedivu sigurnost i pouzdanost.

TRICO Sentry® – Hibridna Tehnologija
Dual-Shield tehnologija – TRICO Sentry® brisači nude vam stil, performanse i zaštitu u jednom hibridnom brisaču. Sentry ima ojačanu rotirajuću polimernu ljusku koja štiti čeličnu rešetku za optimalan kontakt i pritisak na vjetrobranu.

TRICO Ice® – Ekstremni Vremenski Uvjeti
Visokoučinkoviti TRICO Ice® brisači su čvrsti i izdržljivi protiv snijega i leda, posebno dizajnirani za teške vremenske uvjete, a ipak pružaju optimalne performanse.

TRICO Pro® – Profesionalna Ugradnja
Instalacija u jednom koraku – TRICO Pro® dizajniran je s profesionalcima za servisiranje na umu. S minimalnim brojem jedinica za skladištenje, ovi brisači imaju ekskluzivan sustav "jednostavne" veze, ne zahtijevaju adaptere i instaliraju se u sekundi.

TRICO Exact Fit® Beam – Tvorničke Performanse
Tvorničke zamjene, dizajnirane s tehnologijom Memory Curve Steel® za maksimalan kontakt s vjetrobranom i ravnomjeran pritisak za maksimalno čišćenje. Savršeno odgovaraju, obliku i funkciji za vaše vozilo.

TRICO HD® – Teški Uvjeti, RV
TRICO HD brisači za kamione, autobuse i RV ističu se izdržljivom potpuno metalnom konstrukcijom i prirodnim gumama za najbolje performanse u najzahtjevnijim uvjetima vožnje.

TRICO Exact Fit® – Stražnji
Vidljivost od 360 stupnjeva – TRICO Exact Fit® stražnji brisači dizajnirani su da se uklapaju u jedinstvene integrirane rukohvate originalnih stražnjih brisača na vašem vozilu, pružajući vam vidljivost straga u bilo kojim uvjetima.

12. MEYLE® Brisači

Stergatoare MEYLE

Novi MEYLE brisači izrađeni su od visokokvalitetnih materijala i imaju savršeno oblikovan dizajn kako bi osigurali učinkovito čišćenje vjetrobrana u bilo kojim temperaturnim uvjetima. Dizajnirani za jednostavnu instalaciju, pokrivaju preko 90% svih modela vozila. Brisački list može se naručiti zasebno, dostupan je u duljinama od 300 do 700 milimetara, u koracima od 25 milimetara. Kako bi se osigurala kompatibilnost s najširom mogućom paletom nosača brisača, svaki set uključuje više odgovarajućih adaptera za različite primjene na vozilima. Posebno dizajnirani za maloprodaju, omogućuju praktično skladištenje i prikazivanje MEYLE brisača, a uključeni mini katalog olakšava pronalaženje odgovarajućeg dijela. MEYLE asortiman uključuje brisače prozora koji se mogu koristiti na modernim i starijim modelima opremljenim klasičnim brisačima. Ovi pločasti brisači pružaju veću učinkovitost čišćenja zbog poboljšane aerodinamike i smanjenog otpora vjetra. Visoko elastičan gumeni materijal savršeno se oblikuje prema obliku vjetrobrana za poboljšanu vidljivost. Pločasti brisači ostaju fleksibilni pri bilo kojoj temperaturi, pružajući manje trenja na vjetrobranu i nisku razinu buke.

13. KAMOKA® Brisači

Stergatoare KAMOKA

KAMOKA Hibridni
KAMOKA hibridni brisači su ergonomska i stylish rješenja za vozila opremljena standardnim U-oblikovanim klasičnim brisačima. Zahvaljujući šarkastoj konstrukciji, osiguravaju pravilno prianjanje na vjetrobran, čime se osigurava učinkovito čišćenje. Grafitni listovi jamče tihu i dugotrajnu funkcionalnost.

KAMOKA Multiadapter
Prednost KAMOKA pločastih brisača leži u jednostavnom povezivanju s različitim tipovima, putem jednog od šest direktno montiranih adaptera uključenih u set, te uporabi zaštitne navlake koja pokriva brisač tijekom skladištenja.

KAMOKA SETOVI
Korištenjem određenog seta od dva brisača, s pričvršćivačem predviđenim za određeno vozilo, osigurava se učinkovita i jednostavna instalacija, s pouzdanim prianjanjem, kako bi besprijekorno funkcionirali tijekom svog vijeka trajanja. U posebnim slučajevima, posebni setovi opremljeni su prskalicama.

KAMOKA Standard
Asortiman KAMOKA uključuje klasične i pločaste brisače, namijenjene automobilima i lakim vozilima. Također mogu zamijeniti klasične brisače. Karakteristična značajka pločastih brisača KAMOKA je zamjena metalne konstrukcije klasičnog brisača fleksibilnom olovnom konstrukcijom. Pritisak na vjetrobran ravnomjerno se raspoređuje duž cijele duljine brisača. Nedostatak klasičnih nosačkih komponenata u brisačima KAMOKA također omogućuje smanjenje aerodinamičkog otpora. Oni ostaju potpuno funkcionalni u različitim vremenskim uvjetima, posebice zimi.

KAMOKA Stražnji
Asortiman brisača upotpunjuju oni namijenjeni stražnjem prozoru, s oblicima koji odgovaraju stilu naznačenom od strane proizvođača vozila.

KAMOKA za kamion
KAMOKA nudi posebne brisače za kamione i minibuseve. Zahvaljujući svom dizajnu i dimenzijama, lako i povoljno se montiraju. Povećana otpornost na vremenske uvjete omogućava njihovu upotrebu čak i u teškim uvjetima.

14. MAXGEAR® Brisači

Stergatoare MAXGEAR

MAXGEAR Universalni
Klasični brisači tipa okvira s kukom za pričvršćivanje, dostupni u svim veličinama.

MAXGEAR Pločasti
Moderni pločasti brisači tipa "banana" s kukom za pričvršćivanje i bočnim potporama za vijke, dostupni u svim veličinama.

MAXGEAR Setovi
Posebne ponude setova brisača. Svaka kutija sadrži dva MAXGEAR brisača s duljinom i pričvršćivanjem precizno prilagođenim određenom modelu vozila.

MAXGEAR Stražnji
Ponuda brisača za stražnji prozor s posebnim pričvršćivanjem.


Autodijelovi AutoPower
Autodijelovi AutoPower

Vodeći brandovi brisača za auto i drugih dijelova

Provjerite članak o brisača za auto na različitim jezicima